Praktisch

Ontdek hieronder alle praktische zaken omtrent onze school.

Onze schooluren zijn:

 • Maandag: 8u45-11u55 & 13u05-15u55
 • Dinsdag: 8u45-11u55 & 13u05-15u25
 • Woensdag: 8u45-11u55
 • Donderdag: 8u45-11u55 & 13u05-15u25
 • Vrijdag: 8u45-11u55 & 13u05-15u25

 

Onze school is bereikbaar:

 • elke dag van 8u30 tot 16u30
 • op woensdag van 8u30 tot 11u30

Inschrijven kan via ons online inschrijvingsformulier.

Breng bij de inschrijving zeker het rijksregisternummer of een identiteitsbewijs van uw kind mee! Wij hanteren de regelgeving van het inschrijvingsbeleid. U kan hier de richtlijnen nalezen.

Er zijn verschillende ingangen aan onze schoolpoort. Bekijk hier de volledige plattegrond.

 • De hoofdingang van het Kleuterdorp:
  Ouders die hun kleutertje naar school brengen kunnen binnen langs de voordeur van het Kleuterdorp.
 • De Vlinderpoort in de Katsweg:
  U kan via de Vlinderpoort aan de Katsweg 1 onze school binnen stappen. Er hangt een bel om u eerst aan te melden. Onze secretariaatsmedewerkster zal de deur komen openen.
 • Bent u met de wagen:
  Ouders kunnen gratis parkeren op de grote parking in de Katsweg naast het Kleuterdorp. Ook op de parking van Oud St. Jozef in de Mevr. Courtmanslaan is er parkeerruimte beschikbaar. U kan dan via het hekje onze school bereiken. Het hekje is ’s morgens open tussen 8u30– 8u45 en een kwartier tot na schooltijd. In de straat van de Katsweg kan men enkel parkeren met parkeerkaart. Het is niet toegelaten om op het gras aan de kant van het Kleuterdorp of op de voetpaden te parkeren. In de straat is de maximum snelheid 30 km/u.
Wil je graag weten welke activiteiten gepland staan? Bekijk de kalender via deze link.
 
Ontdek hier ons volledige schoolreglement.
 
Benieuwd wat er op de menu staat? Bekijk onze menu via deze link.
 
 

Onze school biedt een voor- en naschoolse kinderopvang aan. Verschillende toezichters zorgen ervoor dat uw kind veilig na school in de opvang kunnen blijven.

Kinderopvang De Knuffel is voor de kleutertjes gevestigd in de Katsweg, in de speelzaal van het kleuterdorp. De kinderen van het lager gaan naar de opvang in de speelzaal van het lager. Telefoonnummer van de kinderopvang: 0475/ 89 24 30.

 • Voorschools: vanaf 6u30 tot 8u30
 • Naschools: 15 minuten na schooltijd tot 18u (ook op woensdag, zelf lunchpakket voorzien)
 • Opvang gesloten tijdens de vakanties

 

De ouderbijdrage is vastgesteld op €1,80 per uur. De registratie gebeurt per begonnen kwartier (0,45 cent per 15 minuten). Bij de opvang van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin wordt er voor het 3e kind maar 50% aangerekend, het 4e kind en meer wordt gratis opgevangen.

Het is zeer belangrijk dat ouders, bij het afhalen van hun kind, eerst bij de begeleider langs gaan om uit te schrijven. Zo niet rekent het systeem automatisch tot einde opvangdag!

Kleutertjes die naar De Rakkertjes naar school gaan worden na school met het intern busvervoer gratis naar de opvang gebracht. ’s Morgens is er op de Rakkertjes zelf opvang vanaf 8u.

Het is noodzakelijk om uw kind op voorhand in te schrijven wanneer u voor- of naschoolse opvang nodig heeft. Bekijk hier een handleiding van hoe u een nieuwe inschrijving online dient te versturen. Indien u problemen ervaart, aarzel niet om de school te contacteren. Wij helpen u graag!

Onze school beschikt over een eigen bus. Onze ophaaldienst aan huis kan (voor rechthebbenden) enkel via de directie of het secretariaat worden aangevraagd en dus niet via de buschauffeur of de begeleid(st)er.

Tegen de afgesproken tijd wachten de leerlingen aan de voorziene stopplaats op de bus. Na het verlaten van de bus (einde schooltijd) bevinden de leerlingen zich niet meer onder de hoede van de begeleiders. De ouders van de vervoerde kinderen moeten dan ook de nodige voorzieningen treffen om de kinderen aan de halte op te vangen.

De prijzen worden vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs en gelden voor alle scholen. De regels omtrent de kostprijs van het busvervoer gelden enkel indien de kinderen naar de dichtstbijzijnde school van het GO! gaan.

 

Gratis vervoer voor:

 • Kleuters
 • Lagere schoolkinderen (indien uw woonplaats op minstens 4 km afstand van de school ligt).

 

Betalend: € 1,60/rit of € 155/jaarabonnement.

 • Ontdek hier de flyer voor onze peuterkijkdagen voor GO! De Rakkertjes.
 • Ontdek hier de flyer voor onze peuterkijkdagen voor GO! De Driesprong.

Ontdek hier onze volledige infobrochure.

Van zodra uw kind bij ons ingeschreven is, krijgt u als ouder toegang tot ons schoolplatform “Seesaw”. Via dit platform wordt alle communicatie vanuit de klas of de school verstuurd.

Ontdek hier onze startersgids voor ouder.

Een bezoekje brengen?

We tonen je graag het reilen en zeilen van de Driesprong.
Maak gerust een afspraak voor een rondleiding via info@de3sprong.be of telefonisch via ons vast nummer 050 72 88 85.