LIST

Alle kinderen kunnen leren lezen, als je ze maar voldoende tijd en goede instructies geeft. Je leert namelijk lezen door voldoende te lezen, dat is de kern van het LIST-project dat al enkele jaren van toepassing is op onze school.

Elke dag starten we met Lezen. We zijn dan ook een LIST school! Lezen doen we dus veel en graag, boeken zie je hier overal. We toverderden een lege klas om tot een prachtige schoolbib. Deze kreeg de naam “Schatkamer”, onze kinderen kunnen er met de leerkracht gaan lezen, tijdens de les maar ook onder de middagpauze.

Ook de leescaravan is een fantastische plek om rustig te lezen. En alsof het niet genoeg is, ook in de klassen vinden jullie de gezelligste leeshoeken. Daarnaast wordt er ook in  onze kleuterklassen actief ingezet op lezen. Zo starten we hier iedere dag met interactief voorlezen, de woordenschat van onze kleuters gaat er zienderogen op vooruit.

Een bezoekje brengen?

Wilt u graag te weten komen waarom wij het LIST-project zo vooropstellen? Maak gerust een afspraak voor een rondleiding via info@de3sprong.be of telefonisch via ons vast nummer 050 72 88 85.

Tuinfeest en opening nieuwe speelplaats

25 Mei 2024