Onze missie

Van harte welkom op GO! Basisschool De Driesprong in Maldegem. Met ons voltallige schoolteam zetten wij dagelijks in op het uitdragen van onze missie. Centraal hierin staat de aanpak op maat voor elk van onze leerlingen, internationale samenwerking, leesbevordering en digitalisatie.

Klaar voor de sprong?

Kleuterschool

Bij ons op school heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen twee kleuterscholen. Enerzijds hebben we het kleuterdorp gelegen op hetzelfde schooldomein van GO! Basisschool De Driesprong. Anderzijds hebben we ook onze GO! Wijkschool De Rakkertjes gelegen in de Mottedreef te Maldegem. Beide scholen hebben hetzelfde doel voor ogen en dat is uw kind zich thuis te laten voelen en zin te hebben om bij te leren.

Vanaf 2,5 jaar en dit na elke vakantie kunnen startende kleuters in de eerste kleuterklas instappen. Bovendien organiseren wij na elke inschrijving in onze kleuterklas ook een wenmomentje voor u samen met uw kleuter. De juffen zorgen bovendien ook voor uitdaging op maat van elke leerling.

Waar we sterk in zijn

Betrokkenheid

Sterke leerling betrokkenheid en talrijke onderwijsprojecten tijdens de lessen.

Aanpak op maat

Aanpak op maat met
maximale leerwinst voor
ieder kind.

Team-teaching

Team-teaching in de klas: dubbel zoveel Leer-Kracht.

Internationale samenwerking

Samenwerking met Europese scholen via Erasmus.

Speelzone

Grote groene speelzone waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Digitaal

Digibord in elke klas, tablets en laptops voor leerlingen.

Leesbevordering

Elke dag lezen in eigen schoolbib, leescaravan of leeshoek in de klas.

Eigen schoolbus

Leerlingen op een veilige manier van en naar de school vervoeren.

Lagere school

In GO! Basisschool De Driesprong heb je naast onze kleuterklassen ook de lagere school, hier zitten leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Het is ons doel om steeds te werken op maat van elke leerling want samen leren dat begint hier.

In het eerste leerjaar leren de leerlingen lezen, schrijven en rekenen. Dit gebeurt op een zeer gestructureerde en specifieke manier. Daarbij wordt er in het eerste en tweede leerjaar ingezet op outdoor learning. Zo kunnen kinderen op een actieve manier in de verse buitenlucht aangebrachte leerstof inoefenen. We stimuleren het zelfstandig werken maar ook het samenwerken in groep. Vanaf het derde leerjaar leren de kinderen werken met een dagplanning. De vastgelegde instructiemomenten zorgen ervoor dat leerlingen die nood hebben aan extra uitleg, deze kunnen krijgen. Andere leerlingen die de leerstof beheersen kunnen verder werken aan de opdrachten. We nodigen onze leerlingen echt uit om deel te nemen aan hun eigen leerproces. Bovendien staan onze leerkrachten met extra Leer-kracht voor de klas, dit door middel van team-teaching technieken.

Naast de centralisatie van elke leerling staan in de lagere school ook digitalisatie, leesbevordering en internationalisatie in onze focus.

Onze kernwaarden

Gelijkwaardigheid

Zelfvertrouwen

Respect

Betrokkenheid

Leerplezier

Kinderopvang

Onze school biedt een voor- en naschoolse kinderopvang aan. Verschillende toezichters zorgen ervoor dat uw kind veilig na school in de opvang kan blijven. Bekijk hier meer informatie over onze kinderopvang.

Een bezoekje brengen?

Wil je graag eens komen neuzen in onze klassen? Onze juffen en meester ontvangen jullie met open armen. Maak gerust een afspraak voor een rondleiding via info@de3sprong.be of telefonisch via ons vast nummer 050 72 88 85.

Tuinfeest en opening nieuwe speelplaats

25 Mei 2024