Duurzame week

Maldegemse duurzame helden 2022

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Van 18 tot 25 september viert gemeente Maldegem de zevende verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen moeten van de aarde een meer duurzame plaats maken tegen 2030. Tijdens deze Week van de Duurzame Gemeente hijsen we de SDG-vlag aan het gemeentehuis en zetten we ook onze lokale duurzame helden in de kijker.

Dit jaar ligt de focus op het principe ‘Laat niemand achter’. We zetten deze week dan ook inwoners, organisaties en verenigingen,… in Maldegem in de kijker die door hun acties bijdragen aan inclusie, gelijkheid, armoedebestrijding of een stem geven aan kwetsbare groepen. 

De Driesprong zet zich in

GO! De Driesprong verwerkt jaarlijks tal van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in haar lessen en activiteiten. In het kader van het jaarthema “Laat niemand achter” zet de school in op volgende SDG’s: geen armoede, gendergelijkheid en verminderen van ongelijkheid. Dit gebeurt o.a. via de lessen mens en maatschappij en levensbeschouwing, de leerlingenraad “de Triple Jumpers” en diverse Erasmusprojecten.

Lees het volledige artikel hier

Meer ontdekken?

Tuinfeest en opening nieuwe speelplaats

25 Mei 2024