Erasmus+ projecten

Het onderwijs staat niet stil en goed onderwijs geven blijft voor elke school een grote uitdaging. Sinds 2017 maken wij dankbaar gebruik van het onderwijsprogramma van de EU. Zij bieden opleidingen aan voor leerkrachten om zich te professionaliseren en geven ook kinderen de kans om deel te nemen aan een project.

Het project “All Together All The Same” bracht onze leerlingen samen met leerlingen van Spanje en Roemenië. Samen met hun leerkracht vlogen zij naar Spanje en Roemenië om er met andere leerlingen in contact te komen. Vanaf het vijfde leerjaar krijgt uw kind de kans om zich in te schrijven en deel te nemen aan een Erasmus+ project! U wordt hiervan per brief op de hoogte gebracht en later uitgenodigd op school wanneer uw kind mee gaat.


De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar herwerkten voor een Erasmus project de legende van “Meneerken Van Maldegem”.

Voor het project werken de kinderen samen met een Spaanse en een Servische school. Zij worden uitgedaagd om sprookjes te herschrijven en deze in een modern 21 eeuws jasje te stoppen. De kinderen van De Driesprong tekenden zelf het verhaal uit. En als kers op de taart vertelden zij het hele verhaal in het Engels na! Ook benieuwd? Klik hieronder op de link en bekijk het ganse verhaal!